Kryss hav med Hurtigruten

Ekspedisjonene til MS Midnatsol er nøye utvalgt for å fylle hver eneste dag med de aller beste opplevelsene. Disse tre høstreisene er fullpakket av besøk til spennende steder, byer og havner – slik at du kan føle, smake og se forskjellene når du forflytter deg fra nord til sør, krysser et verdenshav eller seiler fra den nordlige til den sørlige halvkule.

Bli med MS Midnatsol når hun seiler fra Bergen via Europas kyst til Afrika. Kryss Atlanterhavet fra Afrika via Kapp Verde til den brasilianske kysten eller opplev den fantastiske søramerikanske kysten når vi seiler fra Fortaleza i Brasil til Montevideo i Uruguay.

atlantic_header

BERGEN – CASABLANCA

  • 11 dager
  • 16. september 2016

NOK  fra12006.- per person

Dag: 1 Bergen, Norge

Denne ekspedisjonen begynner på vestkysten av Norge. Bergen er også noen ganger kalt “Porten til fjordene”, og er en internasjonal by som er full av historie og tradisjoner.  Det er en stor by med atmosfæren til en liten by.

Dag: 2 Til sjøs (Nordsjøen)

En dag til sjøs er den perfekte måten å starte eventyret på. Ekspedisjonsteamet har forberedt interessante foredrag for deg. Du kan også ta en cocktail eller kaffe i baren eller panoramasalongen, nyte smakfulle måltider i restauranten eller bare slappe av på dekk.
nordatlanteren

Dag: 3 Amsterdam, Nederland

Amsterdam har utviklet seg fra å være et lite fiskevær på 1200-tallet til å bli en av de mest sjarmerende og kulturelle byer i verden. Få byer har en blanding av nytt og gammelt som Nederlands hovedstad. Ta en tur inn i historien, bli imponert av museum, utforsk til fots, på sykkel eller med kanalbåt. VI tilbringer nesten 2 dager her, som gir deg tid til å bli med på våre utflukter og virkelig bli kjent med store deles av byen.

Dag: 4 Amsterdam og den engelske kanal

Vi forlater Amsterdam på morgenen. Resten av dagen vil vi seiler gjennom den engelske kanal som forbinder Nordsjøen med Atlanterhavet. Dette er verdens travleste sjøvei med over 500 skip som passerer hver dag. Panoramasalongen er et godt sted å sitte å se på skipene fra hele verden seiler gjennom kanalen.

Dag: 5 Guernsey

Guernsey_St Peter Port and Castle Cornet (1).jpg
Guernsey St Peter Port and Castle Cornet
Guernsey Island Sark by Boat Horse and Carriage
Guernsey Island Sark by Boat Horse and Carriage

Guernsey er den nest største øya i den engelske kanal, og den ligger rett ved kysten i Normandie i Frankrike. Øya har en komplisert politisk status. Den tilhører den britiske kronen, men de tilhører ikke Storbritannia. St.Peters havn på Guernsey blir regnet som en av Europas vakreste havner, og har vært en travel havn siden romersk tid. Nyt en dag for shopping, museum, turer, sykkelturer, eller bare slapp av i en pub.

 

Dag: 6 Til sjøs (Biscayabukta)

En dag til sjøs betyr å holde utkikk etter marineliv, som delfiner, hvaler eller sjøfugler fra dekk. Foredrag blir holdt av ekspedisjonsteamet om historie og biologi både i forelesningssalen og på dekk.

Dag: 7 A Coruña, Spania

La Corunn–a
La Corunn–a

A Coruña er kjent for sin historie og kultur. Den keltiske og den romerske arven har fortsatt en mystisk og magisk tiltrekningskraft. Byen hadde sin storhetstid på 1300- og 1400-tallet, da var den porten for alle engelske pilgrimmer på vei til Santiago de Compostela. På veien til havnen passerer vi Herkulestårnet, det eldste romerske fyrtårnet som er i bruk den dag i dag. Ta en tur gjennom denne historiske byen og se relikvier fra ulike folkeslag og kulturer som har gitt byen sitt fantastiske utseende.

Dag: 8 Leixões, Portugal

Fra Leixões er det en kort men veldig interessant tur til Porto. En blanding av monumenter fra verdens ledende arkitekter fra fortid og nåtid med noen fantastiske utskjæringer fra barokken. Legg til en verdensberømt vin og en viss britisk smak. Plasser alt dette ved en stor elv og her har du Porto. Dette er Portugal nest største by, og er en av Europas mest karismatiske byer. Det historiske senteret, Ribeira, ligger på den nordlige bredden av elven Douro er på Unescos verdensarvliste. En båttur i de gamle Rabelobåtene gir perfekt utsikt over denne historiske byen. VI tilbringer en dag for å oppleve Porto og de vakre omgivelsene.

Dag: 9 Lisboa, Portugal

Lisboa I Portugal er Europas nest eldste hovedstad (etter Athen), og dette er hjemmet til Bélem-tårnet og Jéronimos-klosteret, begge er på Unescos verdensarvliste. Gamlebyen ligger like ved havnen, og hit er det kort vei dersom du vil utforske de berømte bygningene, som den 45 meter høye Santa Justa heisen, bygget i neogotisk stil. Bli med på utflukter og få en smak av Portugal, i en av de mange restauranter, kaféer eller barer.

Bird view of downtown Lisbon with Tagus River and 25 de Abril Bridge on the background, Lisbon, Portugal
Bird view of downtown Lisbon with Tagus River and 25 de Abril Bridge on the background, Lisbon, Portugal

Dag: 10 Cádiz, Spania

Etter en avslappende morgen kommer vi til havnen i Cádiz rundt lunsjtider. Cádiz er nesten helt omringet av Atlanterhavet, og bare forbundet med fastlandet av en smal passasje land. Cádiz blir regnet som den eldste byen i vesten. Fønikerne grunnla byen rundt 1100 før Kristus. Senere fant karthagenere, romerer, vestgotere og maurerer veien inn til byen. Denne historiske byen er fortsatt omgitt av restene fra den gamle bymuren og virkelig verdt et besøk. I det urbane området i Cádiz ligger Jerez, og dette er hjemmet til sherryen. Besøk Bodegaene og destillerier for å lære mer om denne imponerende drikken. Ta deg tid til å nyte sjømat, surfing, kirkene og muesum, og til å utforske gatene hvor Atlanterhavets bølger slår mot sjøveggene.

Dag: 11 Casablanca, Marokko

Ekspedisjonen slutter i Casablanca I Afrika. Vi anbefaler at du star på dekk når vi seiler inn I havnen. Hassan II Moskeen er et fantastisk syn. Moskeen er den syvende største moske i verden, og over 105.000 troende kan be her samtidig. Dersom du har tid bør du utforske denne «hvite byen», for å få et innblikk i hvordan en livlig afrikansk by er, gå gjennom de smale gatene og besøk en souk (Afrikansk markedsplass).

Er du interessert i å vite mer om reisen, ta kontakt med vår ferieavdeling:
73 88 41 95 eller ferie.tt@travelnet.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s