KROATIA

Populære Kroatia – vi må til stadighet tilbake til dette vakre landet for å se nye hotell, vurdere nye perler for våre feriekunder. I juni dro Lena, Pirjo, Elsie, Katrine og Lisbet på en meget tettpakket studietur  til Dubrovnik og Split.

Denne gang hadde vi fokus på å se nye hoteller, både for familier og vennepar på tur. Og gjett om vi fant noen favoritter:)

Flyreisen: 

Vi reiste via Oslo begge veier og det medfører en mere tungvint reise spesielt på retur. Alle må gjennom passkontroll så det er viktig å beregne tid til det. Det er i ferd med å åpnes passautomater på Gardermoen som vil gjøre kontrollene mye mere effektivt. Alle over 16 år kan gå gjennom disse.

På hjemreisen fikk vi kun boarding kort til Oslo, men bagasjen ble tagget helt frem til Trondheim. Først må man igjen gjennom passkontroll, deretter hente ut bagasjen på Gardermoen for transit innsjekk, hente ut boarding kort og ny sikkerhetskontroll. Alt dette tar tid!

MEN på sommeren flyr Norwegian direkte til Dubrovnik på lørdager og tirsdager. Til Split flyr de på lørdager og onsdager. Kun 3 timer og 20 minutter flytid. Ingen grunn til å fly via Gardermoen med andre ord.

Split flyplass er en liten flyplass. Kun ett par kiosker hvor man kan kjøpe litt mat og drikke, liten tax free og en ganske liten avgangshall. Her blir det nok fullt i høysesong.

CAVTAT

cavcatByen Cavtat ligger nesten så langt sør man kan komme i Kroatia og omtrent to mil fra Dubrovnik.

Mange kaller også Cavtat for ”lille-Dubrovnik” ettersom begge byene har vakre bykjerner omgitt av murer. Her bor bare noen tusen personer, så stemningen er rolig og avslappet.

Byen ligger svært vakkert til på en halvøy og er omgitt av grønne, små furu- og sypresskoger. Et av de store fritidssyslene her er å ta en kveldstur på den syv kilometer lange promenaden som strekker seg rundt sentrum.

Cavtat har flere små idylliske strender, og det finnes nok av disse på det som kalles ”Dubrovnik-rivieraen” til at du kan dra på en liten oppdagelsesferd.
Cavtat er et favorittsted for både lokale og internasjonale kunstnere, og har du hellet med deg havner du ved siden av en berømt maler eller skulptør.

På havbunnen utenfor Cavtat ligger et av verdens merkeligste museer. På 30 meters dyp ligger et 2400 år gammel skipsvrak med en last av amforaer som skulle være verdt millioner i antikkhandelen. Mens man på vanlige museer verner om de arkeologiske funnene ved å legge dem i montre, har man her på havbunnen bygget et stort stålbur rundt skipet i stedet.

 

Hotel Croatia Cavtat *****Cavtat

Stort og litt slitent hotell bygd i 1973 og pusset opp i 2009. Alle 500 rom har balkong og noen rom har dør mellom 2 rom for familier.

Her kan man bo 3 personer pr. rom pluss en babyseng. Alle superior rom har utsikt mot sjøen og ligger i etg. 1-4. Deluxe rommene har forskjellig utsikt og ligger i etg. 5-9. Hotellet har tre al la carte restauranter og en buffet restaurant som brukes til frokost og middag.

Hotel Croatia har innendørs- og utendørs basseng. Ellers finnes det Spa avdeling med skjønnhetssalong og frisør, treningsrom, internasjonal barneklubb og lekeplass. De har også pianorbar. Nedenfor hotellet er det rullesteinstrand.

Fra hotellet tar det ca. 40 minutter med båt til Dubrovnik. For de som liker å gå, kan man følge flere ulike turstier fra hotellet. Til Cavtat sentrum er det kort vei å gå.

 

Vår favoritt til familier!
Villa
 Mlini (mellom Cavtat og Dubrovnik)

Vi anbefaler leilighetene til Hotel Astarea,Villa Mlini, 36 leiligheter som er bygd i 2014. Annekset med leilighetene ligger 150 meter fra resepsjonen. Leilighetene på Villa Mlini er veldig praktisk og fine for familier. De har stue og kjøkken i ett med sovesofa. Ett separat soverom og bad. Balkong mot havet.

Maks 2 voksne, 2 barn og babyseng pr. leilighet.
Det er tre restauranter og en piano bar på området.  Fine bassengområder i tilknytning til Astarea hotellet.

Hotellet ligger ca. 10 km fra havnen i Dubrovnik. Man kan ta buss eller båt for å komme seg til Dubrovnik og Cavtat. Båten til Dubrovnik tar ca. 30 minutter.

 

Utsøkt lekkert!!
Hotel 
Mlini ****, Mlini (mellom Cavtat og Dubrovnik)

Dette er et nytt hotell som ble bygd i 2015. Her er det 83 rom og 2 suiter. Alle rom har tepper på gulvene, balkong og havutsikt. Maks 2 voksne og 1 barn eller baby pr. rom.

Hotel Mlini har ikke eget basseng, men gjestene kan bruke fasilitetene på Hotel Astarea. De har restaurant og bar på hotellet.

Kjempeflott og koselig hotell. Freshe fine rom og fellesområder. Her kunne vi fint bodd. Dette er et rolig sted, så perfekt for noen avslappende dager.

 

 DUBROVNIK

dub.jpg
Dubrovnik ligger lengst sør i Kroatia og er inneklemt mellom Bosnia, Hercegovina og Det adriatiske havet. Byen har cirka 50 000 innbyggere som bor på en smal kyststrekning med høye fjell i øst. Det er ingen tilfeldighet at denne vakre byen lenge har blitt kalt “Perlen i sør”.

Flere strender å velge mellom

Det finnes flere strender for deg som vil sole og bade. Om du tar deg ut til halvøya tre kilometer vest for gamlebyen kan du velge om du sole på en sandstranden Uvala Lapad Beach, sementbryggene på Adriatic Beach eller småsteinstranden Vis Beach. En litt mindre strand, Banje Beach, ligger også rett utenfor gamlebyens havneområde.

Shopping

Det rimeligste å shoppe i Dubrovnik er den lokale vinen. På apoteket i Fransiskanerklosteret kan du kjøpe hudkremer og parfymer som lages etter oppskrifter fra Middelalderen.

Prøv de lokale fiskerettene

De mest kjente matrettene her er dubrovacka rozata som er en variant av créme bruleé og zelena menestra som er en kål- og kjøttgryte. Fiskerestaurantene tilbyr fisk både fra havet og fra elven Neretva, deriblant i mange forskjellige typer supper. Sjekk prisene på menyen før du bestiller om du vil unngå de verste turistprisene.

Populært å seile og padle kajakk

Mange har Dubrovnik som et utgangspunkt for reiser ut til de mange øyene i den kroatiske skjærgården. Her er det mange som leier ut alle typer av båter, både med og uten besetning. Er du ikke båtinteressert kan du ta bussen til de interessante byene Kotor og Buda i nabolandet Montenegro.

Vi leide kajakk i 3 timer og fikk en herlig rundtur rundt øya Otok Lokrum. Kajakkutleie fra havna i gamlebyen.

 

Vår favoritt for par/vennegjenger!!
Kompas 
Hotel  ****, Dubrovnik

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Dette hotellet ligger vakkert til med utsikt over stranden og bukten Lapad Bay , pusset opp i 2015.
Hotellet har 173 rom. Alle med balkong, men forskjellig utsikt. De har 3 rom med 1 separat soverom. Plass til 2 voksne og 3 barn. Hotellet har kjempefin spa- og fitnessavdeling.

Kompas Hotell har basseng inne og ute. På stranden har hotellet reserverte solsenger for hotellets gjester. Dette er gratis.
Buss til gamlebyen tar ca. 10 minutter. Å gå tar 30-40 minutter. Kompas Hotell er et veldig fint og stilrent hotell. Flotte rom! Anbefaler rom med havutsikt.Reisekonsulentene anbefaler hotellet på det varmeste:)

Hotel Dubrovnik Palace *****, Dubrovnik

Dette er et stort hotell med 308 rom, alle har balkong og havutsikt.
Hotellet ligger i bukten utenfor Dubrovnik og bussen stopper rett ved hotellet tar 10-15 minutter til sentrum. Å gå tar ca. 40 minutter. Rundt hotellet er det et fint turterreng med turstier.

Koselig bassengområde med poolbar og en fantastisk utsikt. De har basseng inne og to ute. Det finnes flere restauranter og barer og en fin spa- og fitness avdeling.

 

SPLIT
Split skyline

Split er Kroatias nest største havneby og et perfekt utgangspunkt hvis man vil ta seg videre ut i den kroatiske skjærgården på dagsturer eller for en øyloffing. Fra Split går det daglig flere ferger til øyer som Brac, Hvar, Vis og Korcula. I det sentrale Split kommer man seg best rundt til fots da gamlebyen er bilfri.

Le Meridien *****, Podstrana

Et stort og kanskje litt upersonlig hotell med 381 rom fordelt på flere bygninger. Alle med balkong. Både rommene og badene er store.

Fasiliteter og uteområde gjør at dette veier opp for en litt sliten bygningsmasse. Med rullestenstrand, solsenger og parasoller rett nedenfor bassengområdet. De har basseng både ute og inne og et nyoppusset Wellness Center og  nydelig SPA-området og veldig bra treningsfasiliteter. Hotellet har også barneklubb og fine områder med forskjellige aktiviteter.

Hotellet ligger 8 km fra Split og det tar ca. 20 minutter med bil. Hotell tilbyr shuttle bus til sentrum som koster hrk 35 pr. person.

Nedenfor hotellet er det båthavn og flere restauranter bl.a. en fiskerestaurant og en italiensk restaurant. Dersom du bor  i 5 netter, skal du kunne ha forskjellig matopplevelse hver kveld.
Dette er et kjempefint hotell som absolutt kan anbefales både for familie og par.

//players.brightcove.net/1479192014001/default_default/index.html?videoId=4494376913001

For den kresne!
Hotel
l Marvie ****, Split

Hotellet har 76 rom hvorav 2 suiter. Det er 21 rom med balkong. Kjempefin og stilig resepsjonsområdet. Herfra tar det 10 minutter å gå til strand og 25 minutter til gamlebyen. Hotellet har en fin beliggenhet.

Lys og trivelig frokostrestaurant. Her serveres også lunsj og middag. Man kan også spise ute på terrassen.Hotellet har treningsrom, ikke så stort, men det finnes. Spa-avdelingen er veldig delikat og fin.

Alle rom er store og freshe. Bassengområdet er på toppen av hotellet med en fantastisk utsikt. Dette er absolutt et hotell å anbefale. Passer best for voksne.

 

Ærverdig perle i Split by!
Hotell Park *****

Dette ærverdige hotellet ble bygd for ca. 100 år siden, men oppusset i 2014. Hotell Park har 72 rom, noen få rom har balkong. Store fine rom. Maks 2 personer pr. rom.

Hele hotellet er veldig godt vedlikeholdt og de har tatt vare på den gamle stilen. Veldig flott gjennomført. Høy standard.

Hotellet ligger like ved stranda og det tar 10 minutter å gå til gamlebyen. Ekslusive uteområder med restaurant og basseng. Hotell Park er bare rålekkert.  Passer best for voksne.

Inside tips

Vi benyttet hurtigbåten fra Dubrovnik til Split, en 4 timers tur og var innom alle de koselige feriebyene Mijet, Korcula, Makarska og Brac(Bol) Ombord er det mulig bare å sitte innendørs og her får du kjøpt drikke og snacks og sanwich kun mot kontanter.

Av restaurant tips kan vi nevne No Stress og Bokeria i Split. I Dubrovnik spiste vi middag på Kopun – veldig god fisk. Lunsj GIL`s Little Bistro – liten koselig restaurant i en side gate.

 

Ferie gjengen

Ta kontakt med våre reisekonsulenter for å sy sammen en herlig Kroatia ferie!

ferie.tt@travelnet.no – 73 88 41 95

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s