Sjarmerende Brussel

IMG_2671Langhelg i Brussel er faktisk veldig hyggelig. Byen er som skapt for korte besøk mener Åshild, Rigmor, Knut, Hilde og Lene tok studieturen til Brussel i mars.

Brussel er både Belgias og Europas hovedstad. Med sin lange historie under fremmede nasjoners styre, blant annet romersk, spansk og germansk, er Brussel vel rustet til å representere Europa.


Brussel er i dag tilholdsstedet for Europarådet og EU-kommisjonen. I tillegg huser Brussel EUROCONTROL, som er organisasjonen for flysikkerhet i Europa, og ikke minst NATO. Dette betyr ikke at Brussel er en kjedelig, institusjonell by med bare byråkrater og lobbyister.

Byen Brussel er kjent for sine flotte severdigheter og en fremtredende art nouveau-arkitektur. Brussel er også tegneseriebyen fremfor noen. I dag finnes det flere hundre aktive tegneserieforfattere og tegnere med hovedbase i Brussel. Byen har et eget tegneseriemuseum, og innbyggerne vet å verdsette en god historieforteller.

Hvordan komme seg dit:
Vi fløy med SAS via Oslo begge veier til Brussel.  Alternativt kan man fly med KLM via Amsterdam.

Hotell:

Vi bodde på Radisson Royal Blu hotel, 47 Rue Du Fosse Aux Loups,  Belgia

Et flott hotell med glasskuppel som ligger midt i sentrum, kun 5 min gange fra Grand Place. Hotellet har 3 restauranter og fine mingleområder. Store rom og mange møterom.  De har innredet hotellet i 4 stiler:  Den splitter nye urbane stilen, som et herskapshus i New York, maritim stil og en hjemmekoselig stil.   Mat lages av lokale produkter.

 

I tillegg var vi innom disse hotellene på visning:

 

Thon hotel City Center, Avenue du Boulevard 17

Flott beliggenhet i sentrum av Brussel.  Lyse, fine rom.   Her kunne man ha både familierom og superior rom med kaffe/te fasiliteter og juniorsuite i tillegg til standard rom.

På toppen har hotellet et fantastisk velværeområde med panoramabadstue og treningsrom.  God ventilasjon.  Stor og fin frokostrestaurant samt flere møterom.

Pris fra EUR 100 per natt og oppover avhengig av tid og kapasitet.

NH Collection hotel Centre, Boulevard Adolphe Max 7

Hotellet ligger kun kort avstand fra Manneken Pis. Frokosten serveres i toppetasjen samt en nydelig takterrasse med panoramautsikt over byen.  Treningssenter og møterom med alle fasiliteter samt dagslys og en koselig fin restaurant i 1. etg.   Fine rom med parkett og man får en romslig følelse med ganske store rom og brede ganger.

Restauranter:

Scheltema

Dette er en restaurant vi har brukt mye og sendt mange grupper til.  Det er passe uformelt og har en flott beliggenhet rett ved Grand Place.   Spesielt kjent for sin sjømat og man får en pubfølelse her.  Restauranten har holdt på siden 1972 og er regnet som en av de mest populære restauranter i Brussel.

Les Brigittines

Dette er en hipp og kul plass.  Romslig oppe i hovedetasjen hvor vi spiste også kan man gå videre ned i kjelleren for fest videre utover kvelden.

Klassisk fransk og belgisk stil og mye god vin.   En tur på toalettet her er verdt en tur.   Det går fint men man får en overraskelse før man låser døra 😊

 

Brussel

Det er lett å ta både tog eller taxi inn til sentrum.  Det tar ca 25 minutter men husk at du ofte må ha cash til drosjen.

Brussel er en forholdsvis liten by sammenlignet med de store europeiske hovedstedene.   Selve byen har ca 1 mill innbyggere så det er ganske korte gå avstander og greit å orientere seg her.

EU parlamentet og Natos hovedkvarter ligger litt i utkanten av byen.   Men i sentrum har man Grand Place, med sine svært vakre 1600-talls hus og her er det kort vei til absolutt alt.

I Brussel er man glad i alt som er godt, fra skummende belgisk øl til deilig sjokolade.  😊  Og de er også kjent for muslinger for de som liker det.

I tillegg bør man ta et lite besøk opp i byen og se på den kjent, tissende gutten, Manneken Pis – han blir ofte kledd opp i ulike kostymer avhengig av når på året man er der.

Generelle tips og info:
Det er lett å komme seg på dagstur til både Antwerpen og Brugge.  Vi valgte å dra til Brugge, og det tok ca 1 ½ time med tog hver vei og var vel verdt turen.   Det ligner på en Hansaby og er utrolig flott med fantastiske torg, hus, kanaler og sjarme.  Vi tok en båttur under broene for å se byen fra kanalsiden.  brussel 

Vi var der i mars og det var fryktelig kaldt akkurat da og med lave temperaturer og kanaler så skjønte vi at dette var et flott sted men at vi manglet den tykkeste jakka vår..  😊

La oss også ta med at Brussel er kjent som en gourmet-by. Det myldrer av restauranter av meget god kvalitet nær sagt uavhengig av prisnivå, noe både turister folk fra hele Belgia vet å sette pris på. I tillegg finner du mange koselige handlegater. For barn er byen et funn med sine attraksjoner, parker og store mengder av sjokolade. Belgiere elsker som kjent sjokolade, og du finner landets beste sjokolade i Brussel.

I tillegg til det du nå har blitt fortalt, har Brussel en perfekt beliggenhet for dagsturer til andre flotte byer og severdigheter. Vi er helt sikre på at du blir positivt overrasket over Brussel.

Spør oss om tilrettelegging av firmatur eller en langweekend I Brussel?
Kontakt oss på 73 88 41 95 – ferie.tt@travelnet.no
ferie folks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s