På tokt i den trønderske skjærgården!

Sommeren 2020 byr på de aller, aller beste mulighetene for deg til å oppdage – og kanskje oppdatere deg på – Norge som ditt nærmeste ferieland. Selv om mange av oss nok veldig gjerne fortsatt vil ut og «erobre verden» slik vi har gjort i så mange år, kan det jo være en liten fin oppvåkning dette… Annderledesåret med Corona, som førte til at verden måtte stoppe opp litt, ta en liten timeout, gir deg også annerledesferien i sommer. Kanskje reiser du til steder du aldri hadde tenkt du skulle reise til. Kanskje oppdager du små perler du aldri hadde hørt om. Kanskje får du besøkt slekt og venner i vårt langstrakte land  – venner du ikke har sett på mange år? Norge er et jo definitivt et vakkert land som byr på både fjord og fjell, storslått natur, massevis av VÆR og ikke minst vakre byer og tettsteder.

Fra Trondheim, f eks, kan du oppleve den Gyldne omvei, som tar deg til Inderøy og byr på mange flotte opplevelser i form av gårdsbesøk , kunst og håndverk, kortreist og nydelig mat. (For den uinnvidde – Den Gyldne omvei er en avstikker på ferden mellom Verdal og Steinkjer). Du når vakre Hitra og Frøya på et par timer i bil, Klosteret på Tautra er verdt et besøk  og du har Stokkøya Sjøsenter i Åfjord kommune.

Du kan også reise ut til Brekstad – på «ainner sia av fjorden» for Trondheim – og er du litt sporty og synes fart og litt nærkontakt med det våte element er spennende, vil jeg absolutt anbefale å reise med RIB! En må nok være flere enn «et par stykker» for å få til dette, men er en nå en gjeng som vil dra på en liten «ekstremtur» er dette superkult! (Og vi er selvsagt behjelpelig med å ordne dette!)

Brekstad ligger i Ørland kommune og er et viktig handelssted. Du kommer deg hit med hurtigbåt, bil/ferge – og fly (fra Oslo). I tillegg til tailspotting (man kan se jagerfly for take-off og landing), Austråttborgen med dens historie fra svunnen tid og galleri/museum, kan du få flotte naturopplevelser her.

Vakre Hovde Gård er et yndet overnattingssted og har sin historie tilbake til ca 1920, hvor stedet huset Sør-Trøndelags første husmorskole. Det ligger nok mange «hemmeligheter» gjemt i veggene her 🙂

Du  kan nyte et utsøkt måltid her da de har hele 4 forskjellige spisesteder å varte opp med – i tillegg til egen bar. Her kan du altså ha både høy sigarføring og partystemning, om du ønsker!

Å utforske havgapet utenfor Brekstad er nydelig. Jeg anbefaler absolutt en goood båttur, slik vi hadde med  S/J Andrea. Vi hadde en nydelig dag på blikkstille hav, i strålende april-sol.

Etter noen herlige timer ombord gikk vi i land på Kråkvåg. Her fikk vi omvisning og lunch på Silde-fabrikken – med en påfølgende morsom vannaktivitet!

Vi hadde også en liten avstikker til en av de flotte vikene på Kråkvåg. Fantastiske farger i vannet, svaberg som kunne innby til en koselig dag i sola, men badetemperaturene i havet fristet ikke alle like mye selv om vi kunne konstatere at det faktisk var opptil flere Vikings i flokken vår 😉

 

Dagen derpå – hjemreisedagen, etter et flott opphold på Hovde Gård, Brekstad og omegn – var ikke værgudene like medgjørlig. Desto bedre, for da fikk vi «litt av alt» i løpet av helgen vår!

 

Fra hjerte til hjerte – som den urbane landkrabben jeg tross alt er – dette fristet til gjentagelse! Om DU lar deg friste er vi absolutt klare for å hjelpe deg med å sette opp en «annerledes-ferie i en annerledes-sommer».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s