TOKYO

img_3617.jpg

-«En annerledes ferie

«Tokyo er mest sannsynlig helt forskjellig fra alle andre byer du har vært i tidligere, og selv om det er svært vanskelig å beskrive denne byen har jeg gjort et forsøk.

Jeg har vært så heldig å få bli med Aeroflot på studietur til metropolen Tokyo.
Turen ble  gjennomført i samarbeid med Japanspesialisten»
– Katrine , senior reisekonsulent ferieavdelingen.

REISERUTE:

Aeroflot har ingen avganger fra Trondheim, så reisen startet sammen med resten av gruppen i Oslo. Flyreisen fra Oslo til Moskva tar 2 timer og 50 minutter. De bruker russisk fly på denne strekningen. Det var fint og nytt med bra service ombord. De serverer ikke alkohol på reiser under 3 timer i økonomiklasse. Det finnes økonomiklasse og businessklasse om bord på Aeroflot, med unntak av Flytypen B777-300 hvor de i tillegg har comfort klasse.

I Moskva hadde vi 2 timer før flyet videre til Tokyo. Minimum connecting tid her er 1 time, men jeg anbefaler absolutt lenger tid. For å komme til gatene må man gå forbi mange restauranter og butikker og det skaper en del kø da det er smale korridorer.

Ved gaten fikk vi en gledelig overraskelse da hele gruppen ble oppgradert til businessklasse videre til Tokyo. Denne flyreisen tar 9 timer og 45 minutter, så det er virkelig deilig med ekstra comfort.

Når man kjøper reise med Aeroflot for individuelle, kan vi bruke SAS fra Trondheim til Oslo og få gjennomgående billett. For gruppereiser er ikke dette mulig pr. i dag. Aeroflot er likevel å anbefale for gruppereiser da de har veldig gode betingelser. De krever ikke noe depositum ved bestilling, men full betaling 45 dager før avreise. Alle billetter inkluderer setereservasjon, 1-2 kolli (avhengig av billettype) og servering. Flyene deres er blant verdens yngste med en snittalder på 4 år.

 

Tokyo

Tokyo er Japan’s største by og en av verdens største og består av 23 by sentrum og har 13 millioner innbygger. Hvis man regner med forstedene i tillegg, er det 39 millioner innbyggere.

Yamonote-linjen er Tokyos viktigste toglinje. Den går i sirkel og knytter de mange bydelene i Tokyo sammen. Det tar omtrent en time å ta en tur rundt hele sirkelen.Fra flyplassen kan man ta Narita Express Train eller buss. Det tar ca. 1 time og 20 minutter.

Japans mest berømte by, med sine moderne skyskrapere og evig blinkende neonlys, er en enorm metropol som siden 1600-tallet gradvis har vokst både i størrelse og status til å bli Japans hovedstad. Øst og vest, gammelt og nytt, en blanding av betongbygninger, gamle templer, pulserende nattklubber, karaokebarer, «fast-food»- kjeder og Michellinstjerne-belønnede restauranter.

På vår reise i Tokyo i disse dagene var vi i mange av de forskjellige bysentrene. Vi forflyttet oss raskt med tog, men vi hadde også sightseeinger til fots alle dager. Jeg synes opplevelsen av byen blir mye bedre enn om vi kjører i buss. Det er ganske fascinerende å tenke på hvordan det er å være i en så diger by med så mye folk. I det ene øyeblikket går vi over Shibuya Cross som er verdens travleste fotgjengerfelt og det blinker i neonlys overalt, mens noen minutter senere går vi i nesten folketomme gater med lave hus og ingen lys. Da kjennes det ikke ut som vi er i noen storby i det hele tatt. Sånn opplevde jeg alle de bysentrene vi var i.

Vi bodde på The Knot Hotel som ligger ca. 10-15 minutters gange fra Shinjuku Station, som er et av Tokyos knutepunkter. Dette er verdens travleste stasjon. Herfra går det utallige t-bane- og toglinjer som fjør det lett å komme seg omkring i byen. I nærheten finnes det også et stort utvalg av restauranter, barer og shoppingsentre og kafeer.

Mount Fuji and Cherry treeReiser du til Chureita Pagoda, som ligger ca. 2 timer utenfor Tokyo, for å se Mount Fuji burde du ta turen opp til Mount Arakura. Dette er en veldig fint gravkammer hvor det er mange japanere som tusler opp hver dag. På toppen har du en nydelig utsikt over Mount Fuji, og gjør du dette litt tidlig på dagen rekker du å se fjellet før det blir dekket av tåke.

Kultur

Jeg opplevde Tokyo som veldig ryddig og ordentlig. Det er lite kriminalitet og vi hørte ingen sirener eller utrykning. Vi følte oss aldri utrygg når vi gikk ute sent om kvelden.

Innbyggerne stiller seg alltid i kø på venstre side av rulletrapper og det er godt merket hvor man skal stå eller gå de fleste steder. Bare det systemet for å gå om bord i togene…. Her gjelder å følge med på markeringene. Det er akkurat som japanere «går-i-stillhet». Det er veldig stille selv med så mye mennesker overalt. De verken spiser eller drikker på gaten. Vi hadde ønske om å kjøpe en kaffe to-go, men det var ikke helt innafor å gå rundt med en kaffekopp.

Det er heller ikke lov å røyke på gaten. Det er faste røykesteder som er godt markert rundt omkring.

Tokyo er også fri for søppelbøtter. Søpla tar de med hjem.

Shinjuku

thF9WECVC6
Vi hadde en sightseeing til fots i Shinjuku blant en skog av skyskrapere. Da føler du deg plutselig bitteliten. Vi var i Tokyo Metropolitan Goverment Building (Observatory). Her er det utsikt i alle retninger i to tårn. Vi besøkte bare det ene tårnet som ligger mot Fuji som er Japans høyeste fjell. Det måler 3776 meter og står på UNESCO’s Verdensarvliste. Fuji-fjellet er det mest populære turistmålet i Japan. Omtrent 15 millioner mennesker klatrer opp Fuji-fjellet hvert år.

 

Things to see and do

Tokyo Skytree er 634 meter høyt og ligger
i Sumida-ku. Tårnet var verdens høyeste da det åpnet i 2012.  Tokyo Skytree har to utsiktsplattformer, 350 og 450 meter over bakken. Herfra er det panormautsikt over verdens største by. Absolutt et must å komme hit.

thumb_COLOURBOX26161163

Takeshita-dori er Teenage Fashion District. Dette er en gate med butikker spesielt rettet mot ungdom. Fargerikt og spennende område som passer for alle som elsker «alternativ» mote.

Omotesando - Bing images

Omotesando er Tokyo’s 5th Avenue og ligger like rundt hjørnet fra Takeshita-dori. Omotesando består av brede fortauer og grønne kantede trær langs hele gaten. Dette er en av de beste stedene i Tokyo for merkebutikker som Louis Vuitton, Prada, Dior, Gucci og andre.

COLOURBOX15592817.jpgShibuya Cross er verdens travleste fotgjengerfelt. Hit må man når man er i Tokyo. Det var helt vilt hvor mye folk som var her. Vi var også oppe på et utsiktstårn, så vi fikk se overgangsfeltet ovenfra. Så ut som ei maurtue rett og slett.

Shoppingen du ikke forventet

I Tokyo finner du alt du leter etter, enten det er dyre designerklær, spesielle butikker som skiller seg ut eller vintage, her finner du alt! Fiskemarkedet er også en stor attraksjon å få med seg. Det åpner før solen står opp om morgenen, og da kan du finne fisk du aldri har sett før. I Harajuku kan du finne mange små butikker med litt spesielle klær, men også masse vintage. Her snakker vi Chanel, Dior, Gucci og alt du kan ønske deg.

Ginza District in Tokyo

 Ginza Street er Tokyos mest kjente shopping område. Ginza er et av de mest eksklusive handleområder i verden. Her kan man finne alt, og det meste er dyrt. Men det et morsomt for alle å besøke Ginza, det er mye spennende arkitektur, hyggelige sidegater og utallige restauranter i alle prisklasser. Ginza ligger veldig sentralt til i Tokyo, gå avstand til mye og gode metro forbindelser.

 

COLOURBOX20309281.jpg

Akihabara “Electric Town” er stedet for de som liker gaming og animasjon. Her finner man kostymer og figurer i ulike utgaver. Masse spill og elektronikk. Det lyser opp på alle husene med neon og lyd. Atmosfæren her er som en festival som aldri tar slutt.

Karaoke

Når man er i Tokyo er det et must å dra på karaoke. Om man reiser i grupper eller som individuelle, anbefaler jeg at man leier et privat karaoke rom for 1 time eller 2. Noen ønsker kanskje en hel kveld. Det blir veldig god stemning etter hvert når man har sunget seg litt varm….

MariCAR Shibuya
Go-kart tur i Tokyo’s gater. Gjerne fullt utkledd som Supermario og Luigi.
Arti opplevelse. Vi fikk ikke blitt med på denne utflukten da den krever internasjonalt førerkort. Dette må ordnes i forkant.

Spise i Tokyo

Tokyo maki

Japan har en spennende og spesiell matkultur. Menyen inndeles ikke i forretter og hovedretter. Det er viktig å servere mange forskjellige småretter. Selv om rettene ikke har noen bestemt rekkefølge, spiser man som regel rå fisk først og suppe til slutt. Ofte kan rettene bli servert på brett samtidig, det kommer an på hva slags mat som skal nytes. Maten blir spist med spisepinner, som vanligvis er av tre. Sake, den japanske risvinen, blir servert lunken i små porselenskopper (sakazuki).

Vi spiste mye forskjellig mat og på flere av restaurantene laget vi maten selv ved bordet.

Golden Gai er et strøk på 4 små gater, der det er samlet ca. 300 barer. De fleste barene tar 6 – 10 personer- Dette gjør at barbesøket blir intimt, og man kommer lett i prat med andre. Noen av barene tar ikke i mot turister, men det er lett å se hvem som gjør det da de ofte har skilt på engelsk ved inngangen. Husk å løfte blikket da mange av barene er i 2.etasje. Dette området MÅ oppleves. Vi var innom 4 forskjellige barer. Mange av disse har forskjellige tema også. Veldig artig og fascinerende område.

Ramen er en japansk noodle rett som består av nudler og strimlet grønnsaker og kjøtt. Man bestiller mat på en automat, får et avkryssningsskjema hvor man velger hvilke grønnsaker og kjøtt man vil ha, deretter må man vente på at det blir ledig plass å sitte. Er man flere enn to er det ikke sikkert alle kan sitte ved siden av hverandre. Spiseplassen er enkel, enkelt å bestille mer mat og rask servering.

Izakaya.

Vi spiste middag på en restaurant som serverte izakaya som er japansk tapas. Gruppen vår på 12 personer satt i eget rom. Mange av disse «spesialrestaurantene» har egne rom og det er veldig hyggelig. Skotøyet måtte vi sette fra oss utenfor rommet. Maten kommer inn i mange små skåler og det er varmeplater på bordene. Man forsyner seg selv med det man vil spise.

Yakiniku, japansk barbeque.

Vi spiste japansk barbeque på Taijuen Restaurant. Det er ikke lov å sitte med sko på. Alle bordene er «nedsunket» slik at vi sitter på en slags benk rundt bordet. Som å sitte på gulvet egentlig, men det er laget plass til føttene under bordet. Her er det runde griller på bordene som vi selv steker maten på. Utrolig god mat og veldig sosialt å fint og spise på denne måten. Absolutt å anbefale.

Misono, Teppanyaki.

Vi spiste middag på Tokyos første Teppanyaki restaurant Misono. Det var et fantastisk sted med utsikt over byen. Dette er en eksklusiv restaurant, så passer nok ikke for alle. Vi prøvde oss på Kobe biffen og den er helt nydelig. VI bestilte annen biff også for å sammenligne og det er en forskjell på det, men samtidig er nok Kobe biffen overpriset en del.

 

iStock-479274320.jpgHot-pot Shabu Shabu, middag (laget maten selv)

Siste kvelden spiste vi en annen japansk spesialitet som het er Hot-pot. Her lager vi også maten selv på bordet. VI henter ingrediensene på en buffet og tar med til bordet vårt hvor maten kokes på bordet i en stor kjele. Det blir som ei slags suppe med kjøtt og grønnsaker. Det er også stort utvalg med salat og grønnsaker. Vi var litt skeptisk til å begynne med, men igjen var maten veldig god.

Okonomiyaki, Sekura Tei (lunsj, omelett lignende).

Til lunsj en dag var vi på Sekura Tei og spiste den japanske retten Okonomiyaki. Det er en slags omelett vi lager selv på bordet. Det er en stor stekeplate på bordet. Vi bestilte de ingrediensene vi ønsket å ha i retten vår. Artig opplevelse dette også.

Hoteller

The Knot Hotel, Shinjuku.

Her bodde vi. Dette er et firestjerners hotell. Veldig koselig hotell med super beliggenhet. Rommene var forholdsvis små – det er ikke klesskap her, men moderne og veldig reint og fint. Gode senger, og alt en trenger på rommet (shampoo/balsam/hårføner). Badet er også lite, men fint og funksjonelt.

I lobbyen var det både eget bakeri, bar/restaurant, et stort bord som en kan sitte og lade ipad/telefonen på, eller bare snakke sammen. I lobbyen har de også en egen ”DJ-stand”, som var betjent noe av tida. Skikkelig deilig og avslappende stemning å komme inn på dette hotellet. Vil absolutt anbefale kunder å bo her, men de bør kjenne hverandre godt om en skal dele rom.

Vi var på to hotellvisninger, og begge er firestjerners forretningshoteller, som ligger i Shinjuku.

Hotel Century Southern Tower, ligger rett ovenfor Shinjuku station
Super beliggenhet på dette hotellet også. Her er det 375 rom. Teppe på alle rom. De har røykerom i etg. 28. Hotellet har rom i flere kategorier, og fra noen av rommene kan en se Fuji-fjellet i riktig vær. Dette passer for forretningsreisende, eller familier med inntil et barn. Noen rom tar 3 personer. Det er mulig med connecting rooms for familier. Hotellet har flere restauranter.

Keio Plaza, ligger rett ved den travleste togstasjonen Shinjuku. Keio Plaza er et stort hotell med butikker, 11 restauranter, bakeri, treningsrom og basseng. Bassenget er fint og ligger i 7.etasje, de er svært nøye med hygienen der, så alle smykker og øredobber må ut. Tatoveringer blir sett på som svært negativt i Japan, så det må dekkes til 100% for å kunne bruke området. Jeg synes personlig at dette hotellet blir for stort.

IMG_3860.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s